Voorjaarsblues

1 april 2023

 

Harlem Lake XL (8p)

No King

 

Tickets

Voorjaarsblues Westervoort 2023

1 april 2023

In 2023 is een speciale editie van Voorjaarsblues. Het is namelijk de 15e editie van dit fantastische evenement. Er is in deze 15 jaar al een mooie reputatie opgebouwd. Bluesbands spelen graag in Westervoort. Lees hier meer over de historie.

We zijn enorm trots dat we de winnaar van European Blues Challenge hebben kunnen boeken voor dit evenement. HARLEM LAKE! Zij komen met maar liefst 8 muzikanten naar Westervoort. Dat belooft een mooi spektakel dat je niet mag missen.

Voor deze speciale 15e editie geen supportact maar hebben we ervoor gekozen om een 2e topact vast te leggen. De avond start daarom met NO KING. Strakke blues wordt afgewisseld met stevige bluesrock, gespeeld met lekkere funky invloeden. 

Tickets € 15,00

+ € 1,00 ticketkosten

Line-up

 

Harlem Lake XL (8p)

Rauwe americana met hedendaagse bluesrock: Harlem Lake is de winnaar van de European Blues Challenge 2022 en brengt de speelse sound van de jaren 70 tot leven. 

Harlem Lake treedt op in verschillende bezettingen rondom zangeres Janne Timmer. Vaste basis zijn 5 muziekanten. Voor deze gelegenheid wordt de band uitgebreid naar maar liefst 8 artiesten, waaronder een aantal blazers!

Niet vaak blaast een nederlandse band volledige een zaal of festival weg, maar Harlem Lake heeft daar toch een flink cv van opgebouwd. Het vijftal maakt indruk op europese blues festivals met hun energieke show die je doet terugverlangen naar de jaren 60 en 70 en toch aanvoelt alsof je het nog niet eerder hebt gehoord. 

Op 1 april 2023 zal Harlem Lake aan Voorjaarsblues 2023 bewijzen dat goede bluesmuziek niet alleen te vinden is in de VS en Engeland, maar dat ook onze eigen bodem dat te bieden heeft. De bandnaam refereert toepasselijk naar hun thuisbasis: de Haarlemmermeerpolder. Hun eigenzinnige polderblues nam de band al mee over de grenzen, met als hoogtepunt het winnen van de European Blues Challenge in Zweden. De festivalzomer van 2022 verwelkomde de nieuwe winnaar en Harlem Lake tourt vrolijk van Noorwegen naar Portugal. 

Het vijftal vierde de release van hun debuutplaat in het bluesmekka Grolloo, gepresenteerd door Johan Derksen. Derksen omschreef de plaat als ‘on-nederlands goed’ en dat is ook terug te horen op het podium. Harlem Lake haalt haar inspiratie uit amerikaanse bands zoals Tedeschi Trucks Band en Joe Cockers ‘Mad Dogs & Englishmen’. Onder meer Robert Cray en Walter Trout waren onder de indruk van de band, Trout nodigde hen zelfs uit als voorprogramma in Nederland (2021) en bij wederzien op een festival in België (2022) speelde Sonny Ray, gitarist van Harlem Lake, mee tijdens Trouts show. 

Alvast lekker luisteren? https://www.youtube.com/watch?v=FqfBbGTJq4o&t=37s

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5DCvu1KlUOL7u20WGhbRBc?si=cDwGEM8ETOKC1LiAZZFnpA

Website Harlem Lake

No King Blues Band

NO KING is een jonge band met roots in het Oosten van het land en is bij elkaar gebracht door Phil Bee (Phil Bee’s Freedom/Colonel Jetski/King MO). Strakke blues wordt afgewisseld met stevige bluesrock, gespeeld met lekkere funky invloeden. Heerlijk gitaarspel, een Hammondorgel (uiteraard met Leslie), solide drums en een retestrakke bas bezorgen een onvergetelijke ervaring!

Inspiratie haalt NO KING uit artiesten als Eric Gales, Philip Sayce, Lachy Doley, Deep Purple, Jimi Hendrix, BB King, King MO, King of the World, Albert King en Freddie King. Gezien de namen van de laatste paar artiesten past de naam goed in het rijtje. Geen ‘King’, maar wel de blues. Dat is NO KING, Just Blues.

Jelle Wunderink – Gitarist

Sjoerd Schelvis – Hammond + Zang

Stijn Middelhuis – Bassist

Lars Middelhuis – Drummer

Facebook / Website / Youtube

Pin It on Pinterest

Share This