Selecteer een pagina

Voorjaarsblues 2022

9 april

Leif de Leeuw Band en Rob Tognoni

Tickets

Voorjaarsblues Westervoort 2022

9 april 2022

 

Op 9 april 2022 wordt al weer de 14e editie van Voorjaarsblues Westervoort georganiseerd. Ook voor deze editie hebben we flink uitgepakt. We hebben natuurlijk een reputatie hoog te houden 🙂.

We starten met bluesrock gigant Rob Tognoni uit Australië, ook wel bekend als The Tasmanian Devil.

“De Australiër Rob Tognoni is een van de beste en ook een van de meest compromisloze en virtuoze blues-rock gitaristen in de wereld… “Bluesnews – DE

2e optreden is niemand minder dan Leif de Leeuw met zijn band. Leif zou in 2020 al spelen op Voorjaarsblues maar dat ging om bekende redenen niet door. Leif de Leeuw behoort tot de absolute top van Nederland. Voorjaarsblues 2022 maakt deel uit van de “Leif de Leeuw band plays Allman Brothers band tour” Leif is zes keer op rij uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux!!

Fysieke kaarten via onze voorverkoopadressen:
Bodywear Superstore Duiven
Hobbycentrum Evers Westervoort
Zalencentrum Westervoort
CIGO De Wyborgh Westervoort

Lokatie:
Zalencentrum Wieleman
Dorpstraat 11
Westervoort

Line-up

 

Leif de Leeuw band

“plays The Allman Brothers Band”

De Leif de Leeuw Band is dé southern jam band van Europa. Leif is zes keer op rij uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’.

Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterke verhalende songs centraal staat.
De band heeft in tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en China.

Nadat de band in 2018 en 2019 een Allman Brothers tribute tour heeft gespeeld door Nederland en Europa werd duidelijk wat de ‘nieuwe’ koers van de band moest worden. Een formatie met twee drummers, hammond, bas, twee elektrische gitaren en daarbovenop de prachtige rauwe stem van Sem. In elke song wordt ruimte gemaakt voor improvisatie waardoor geen enkele show van de band hetzelfde is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten, met een lekker seventies tintje.

Voor de liefhebbers van Allman Brothers Band, DeWolff, Tedeschi Trucks Band, Little Feat, Warren Haynes, Gov’t Mule en Derek and the Dominos is het een ‘must’ om een optreden van de Leif de Leeuw Band te gaan zien.

LINE-UP:
Leif de Leeuw – gitaar
Sem Jansen – zang en gitaar
Boris Oud – fender bass
Tim Koning – drums
Joram Bemelmans – drums
Willem ‘t Hart – hammond and wurlitzer

Meer info op www.leifdeleeuw.com

 

Rob Tognoni

Rob Tognoni en zijn gitaar hebben de afgelopen 35 jaar wereldwijd de podia betreden. Hij stond in het voorprogramma voor de grootheden – Roy Buchanan, Stevie Ray Vaughan’s mentor Lonnie Mack, Joe Walsh van de Eagles en hij deelde podia met Peter Green, Sting, ZZ Top en Bo Diddley. Hij vertegenwoordigde Australië op het Koninklijk Huwelijksfeest van Prins Frederik & Prinses Mary van Denemarken, trad op voor de FIFA World Cup Football in Kaiserslautern, speelde in maximaal beveiligde gevangenissen in Australië tot Mozart’s House in Wenen en talloze andere ervaringen die zijn vaardigheden hebben aangescherpt.Rob komt oorspronkelijk uit Tasmanië, Australië en staat ook bekend  het pseudoniem  “The Tasmanian Devil”. Zijn stijl is vurig, energiek, inventief en explosief. Zijn wortels liggen in de blues, blues rock & classic rock. Rob is ook energiek & fysiek op het podium, een performer & niet alleen een muzikant. Zijn muziek wordt beïnvloed door Cream, Hendrix, BB King, AC/DC.

Zijn shows zijn een bijzondere ervaring die je niet mag missen. Zoals een Britse journalist schreef: “Je moet Rob Tognoni’s uithoudingsvermogen bewonderen. Hij is in staat om een woest tempo aan te houden, weinigen zouden dat kunnen … Misschien is zijn uithoudingsvermogen het gevolg van 30 jaar training. Misschien is het natuurlijke selectie… ” Blues In Britian

“Rob Tognoni Band…3-koppige band die op het hoofdpodium speelde nadat ze vorig jaar hun sporen hadden verdiend op de RedsStage – geweldig samenspel tussen de man zelf en Gaz Rackham op bas, geweldig gitaarwerk en strakke ritmesectie, altijd een plezier met deze man!”  Of Rock Festival

www.robtog.com

 

Pin It on Pinterest

Share This