Najaarsblues

5 november 2022

 

Electric Blues “ode aan Cuby & Blizzards”

Twelve Bar Blues Band

 

Tickets

Najaarsblues Westervoort 2022

5 november 2022

Voor najaarsblues 2022 heeft de organisatie weer 2 fantastische bands kunnen vastleggen. Enkele bestuursleden zijn vaste bezoekers van Holland International Blues Festival in Grolloo. Grolloo, ook wel bekend als Blues City, was natuurlijk de thuishaven van Cuby + Blizzards. Dit heeft de organisatie geïnspireerd om de beste Cuby vertolkers uit te nodigen om te komen spelen in Westervoort. Laat je verrassen door deze geweldige act. Als je de ogen sluit dan hoor je Harry Muskee!

2e band die voor je optreedt is Twelve Bar Blues Band. Deze band behoort bij de top van Nederland. De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk(!) en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (Lead Vocals&Harmonica) en Kees Dusink, (Lead&Slide guitar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten.

Datum: 5 november 2022
Locatie: Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 Westervoort
Aanvang: 20.15 uur
Zaal Open: 19.45 uur
Tickets € 12,00 (+ € 1,00 kosten) via ticketshop

Tickets € 12,00

+ € 1,00 ticketkosten

Line-up

 

Electric Blues

Electric Blues heeft een nieuwe show welke een eerbetoon is aan de legendarische band Cuby + Blizzards, Neerlands beste Bluesband ooit. Deze show is zeker geen tribute.. maar zoals gezegd een eerbetoon aan Cuby + Blizzards, waar ze alle grote hits zoals Window of my eyes,Distant Smile, simple man, another day another road, appleknockers flophouse en vele anderen zullen spelen.

Verbazingwekkend is hoe de stem Van drummer Henk Vegt lijkt op die van Harry Muskee. Electric Blues heeft met het Cuby + Blizzard project inmiddels al heel wat te weeg gebracht in Drenthe en Overijssel en wel in positieve zin.

C+B Museum Grolloo, Koert Broersma / Albert Haar:
Na enkele try-outs druppelden in Grolloo al positieve berichten binnen dat het hier om een bijzondere ’tribute’ aan C+B zou gaan. In mum van tijd echter had de groep de zaal bij Hofsteenge volledig in vervoering. In twee spetterende sets werd een prachtige en zeer overtuigende staalkaart gepresenteerd van het werk van C+B door de jaren heen.
Het optreden van Electric Blues vormde de slagroom op de taart van deze uiterst geslaagde Cuby+Blizzards Vrienden- en Vrijwilligersmiddag! “Als gezegd, ik kreeg de rillingen toen jij met jouw vocals inzette en dacht daadwerkelijk dat mijn neef Harry (Cuby) Muskee achter de microfoon stond”. (Harry Bimold)

Koert Broersma: over Binnenblues:
Binnen Blues werd afgesloten door Electric Blues, met hun tribute aan Cuby & the Blizzards. Dit was een optreden waar door velen reikhalzend naar was uitgekeken.
In januari had de band al gespeeld tijdens de Vrienden- en Vrijwilligersmiddag van het C+B Museum, en dit was dermate goed bevallen dat Electric Blues was geboekt als slotact van Binnen Blues. Met hun verrassende repertoirekeuze (nummers als Perfection, Wee Wee Baby en Dancing Bear) lieten zij zien en horen dat dit een terechte beslissing was.

Meer info:

Facebook / Website / Youtube

Twelve Bar Blues Band

Toen Jan J. Scherpenzeel aka J. J. Sharp en Kees Dusink in 2005 de 12BBB oprichtten hadden ze ongetwijfeld in hun achterhoofd dat dit niet zomaar een meeloper van een bluesband zou worden. Gelijk kregen ze want toen hun debuut CD: ‘The Blues Has Got Me’ in 2006 op de markt werd gegooid was hun naam in Nederland en daarbuiten reeds gemaakt.

Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische 12BBB na 10 succesvolle jaren; 4 prachtige Cd’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt op de blues radiostations nog steeds wereldwijd gedraaid en de bekeken live opnames op YouTube exploderen zowat. De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen.
De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk(!) en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (Lead Vocals&Harmonica) en Kees Dusink, (Lead&Slide guitar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. De samenwerking tussen deze twee grootmeesters blijkt onwaarschijnlijk goed uit te pakken. Als componisten duo staan ze aan de basis van bijna het gehele 12BBB repertoire en ook op de bühne weten de twee elkaar blindelings te vinden en de muziek naar grote hoogten te stuwen. Verder heeft 12BBB een rhythmsectie die op zich al de moeite waard is om eens goed voor te gaan zitten. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer Jeffrey van Duffelen en 2e gitarist Peter Langerak vormen samen de hechte basis van 12BBB.

Meer info:

Youtube / Facebook

Pin It on Pinterest

Share This