Details
Voorjaarsblues Westervoort 2019

Website geponsord door:

https://muziekinwestervoort.nl/wp-content/uploads/2018/12/poster.jpg

Bestel tickets

Omschrijving

Voorjaarsblues 2019 | 13 april 2019

De 13e editie van Voorjaarsblues Westervoort belooft weer een spektakel te worden voor de echte bluesliefhebber. Een gevarieerd programma met dampende bluesrock en herkenbare Nederblues.

FLAVIUM

Flavium is natuurlijk een begrip in de Nederlande Bluesscene.

50 jaar geleden, in 1969, richtte Anne Geert Bonder bluesband Flavium op. Door de decennia heen veroverde de band, mede dankzij de inzet van manager Wilfred van Riggelen, een prominente plaats in de pop- en blueswereld. In de popencyclopedie wordt Flavium “Nederlands meest consistente bluesband” genoemd. Ondanks wisselende bezettingen bleven gitarist Anne Geert Bonder en, sinds 1973, bassist Eric Bagchus de spil van de band. Flavium debuteerde in 1975 met het album “Bad Luck”, waarna in de jaren daarna nog twaalf lp’s, drie cd’s en diverse singles volgden. De singles “Nightlife “en “Nobody Knows you when you’re down and out” behaalden een Top-40 notering.

De band deelde het podium onder meer met BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Dr. Ross en the Climax Bluesband, maar ook Nederlandse coryfeeën als Eelco Gelling, Jan Akkerman en Pierre van der Linden. Tijdens optredens en tournees in binnen- en buitenland maakte de band zijn live-reputatie meer dan waar.

In 2015 werd Flavium toegelaten tot de “ Dutch Blues Hall of Fame” van de Dutch Blues Foundation; een prijs die aan de band werd uitgereikt door bluesliefhebber Johan Derksen.

In 2018 wordt gewerkt aan een jubileum-cd, die naast een aantal nieuw opgenomen stukken, ook oorspronkelijk materiaal zal bevatten uit het verleden. De release van deze cd staat gepland voor begin 2019, waarna op 8 maart 2019 in Gigant te Apeldoorn de “ 50 years anniversary tour” van start zal gaan.

Stichting Muziek in Westervoort is enorm trots dat we deze top bluesband hebben kunnen verleiden om tijdens hun jubileumtour ook Westervoort aan te doen voor een spetterend optreden.

http://flavium.nl

Pearl / Janis Joplin

Zangeres Pearl (Lisethe) heeft een enorm breed repertoire. Ze staat onder meer bekend als de Nederlandse Janis Joplin. Een act die haar op het lijf staat geschreven en bijna niet van de echte Joplin te onderscheiden. Op 13 april zal ze daarom nummers van Janis Joplin zingen, afgewisseld met prachtige blues nummers. Ja, want dat kan ze ook! En de organisatie van Voorjaarsblues Westervoort weet dat als geen ander want ze waren getuige van haar indrukwekkende optreden samen met The Bluesbreakers tijden Bluesroute 2018 in Tolkamer. Lisethe zal begeleid worden door een professionele bluesharp artiest. Het wordt dus gewoon weer een topavond!! Zangeres Pearl treedt op tijdens de pauze en verzorgt ook een heuse afterparty 😃. Kijk ook op www.zangerespearl.nl en janisjoplin.nl.

Bluesrockband La Grange

La Grange werd opgericht in 2005 en na 10 jaar opgetreden te hebben in de Nederlandse blues scene, heeft de band besloten een time-out te nemen. De bandleden waren druk met andere projecten en de time-out duurde uiteindelijk langer dan gepland. Na 3 jaar stilte heeft de zanger/gitarist Frans Liebregts eind 2017 besloten om nieuw leven te blazen in de band. Hij brengt verschillende muzikanten bij elkaar om weer onvervalste Bluesrock covers en gevoelige blues ballads te vertolken. Dit alles in de oude vertrouwde La Grange-sound. La Grange speelt onder andere covers van Walter Trout, Popa Chubby, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Kenny Wayne Shepherd, Jimi Hendrix en meer. De bezetting van La Grange bestaat uit: Frans Liebregts als zanger/gitarist, Frits van Antwerpen op de Hammond/piano, Giel Samuels op de bas en Marcel Boss op de drums.

La Grange is een band uit onze regio De Liemers!

http://lagrangebluesrock.nl/

Tickets VVK € 15,00 (+ transactiekosten). Aan de zaal € 18,00 mits niet uitverkocht!

Zaal open 20.00 uur. Aanvang concert 20.15 uur

Bestel nu je tickets online

Vanaf medio januari 2019 zijn ook fysieke tickets te koop bij:

  • Hobbycentrum Evers
  • Zalencentrum Wieleman
  • Cigo Wyborgh
  • Bodywear Superstore Duiven