Details
Pulmonale Hypertensie Benefiet Concert

Website mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

Omschrijving

In samenwerking met stichting PHA organiseren wij een benefietconcert om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie in het Radboud UMC.

Wat is pulmonale hypertensie?

Pulmonale hypertensie is een ongeneeslijke, progressieve en dodelijke hart/longaandoening. De druk in de longslagaders is te hoog waardoor de rechterhartkamer te zwaar wordt belast en er uiteindelijk hartfalen ontstaat. Indien deze ziekte niet behandeld wordt is er een levensverwachting van 3-5 jaar. Medicijnen die zijn ontwikkeld hebben nu alleen tot doel de kwaliteit van leven en de prognose te verbeteren,  een geneesmiddel is er helaas nog niet. Dit betekent dat mensen alsnog hartfalen kunnen ontwikkelen en zullen overlijden.

Waarom wordt dit benefietconcert georganiseerd?

Het geld zal gebruikt worden voor het wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie door het Radboud UMC. Het onderzoek richt zich op het optimaliseren van echocardiografie. De spiermassa van de rechterhartkamer (die faalt bij pulmonale hypertensie) zal op de echo in detail worden bekeken en gemeten, evenals de pompkracht van de rechterhartkamer. Dit heeft de potentie om een duidelijk beeld voor de juiste diagnose en prognose te verschaffen. In de toekomst hopen wij dat de belastende ingrepen/onderzoeken niet meer gedaan hoeven te worden zoals een rechterhartkatherisatie die pulmonale hypertensie patiënten meerdere keren, tijdens en na hun diagnose, krijgen.

Wij zijn op zoek naar mensen en bedrijven die onderzoek naar pulmonale hypertensie een warm hart toedragen en ons daarom financieel willen steunen.

Wat bieden wij je aan?

Je zult een geweldig en gezellig feest aangeboden (inclusief welkomstdrankje) krijgen met een serieus doel. Er zullen twee podia komen waar verschillende artiesten belangeloos komen optreden.

Wat kan jij doen?

  • Een entreekaart kopen voor het benefietconcert á €15,- (aan de deur €18,-)
  • Sponsoring in vorm van extra geld voor bovengenoemd wetenschappelijk onderzoek
  • Je vrienden en familie uitnodigen voor dit geweldig feest met een serieus doel!

Als je besluit ons te steunen zal de naam van jouw bedrijf vanzelfsprekend vermeld worden op/in diverse media, tijdens en na het benefietconcert.  Het benefietconcert wordt georganiseerd in samenwerking met stichting PHA Nederland. Deze stichting heeft aan ANBI-status waardoor je een fiscaal voordeel kan krijgen als je  besluit ons te steunen. Dit geldt ook voor particulieren.

Alle donaties mogen gestort worden op de  bankrekening van  Stichting PHA Nederland NL17RABO0129184640 onder vermelding van benefietconcert Radboud UMC.

Neem voor meer informatie contact op met Cindy Klijn:

Email: j.klijnkateman@chello.nl 
Telefoon: 06-14890583

We zien je graag op 21 oktober 2018 vanaf 14:00 uur bij zalencentrum Wieleman te Westervoort.

 

Tickets