Details
Bluesavond Zaal Gieling Groessen

 • Datum
  10/12/2016
 • Tijd
  20:00
 • Adres
  Dorpstraat 29 Groessen
 • Tickets
  www.zaalgielinggroessen.nl
 • Genre

bluesgieling

logo-bbc-onder-elkaar

Website gesponsord door

Omschrijving

Op zaterdag 10 december a.s. gaan we 7 jaar terug in de tijd waar de 1e Bluesavond is begonnen, nl. in het (voormalige) Café van Gieling in Groessen. Zoals het altijd bedoeld is geweest, kleinschalig en gezelligheid troef !!

 

Voorprogramma: LITTLE BOY & NIGHTINGALE

Little Boy is Wouter Verhelst (gitaar, bluesharp, zang). Nightingale is Ilse van Dooren (percussie, zang). Samen vormen ze een duo met een passie voor Blues, Country en Rock & Roll. Dit straalt er zeker vanaf in hun act. Een breed reportoire met bluesnummers van o.a. Kim Wilson, Randy Newman, BB King, John Hiatt, Bonnie Raitt, Townes van Zandt, Eric Clapton, Southside Johnny. Ook spelen ze nummers van Johnny Cash, The Eagles etc.

Hoofdact: LITTLE BOOGIE BOY BLUES BAND
Hein Meijer (zanger / gitarist), Jan den Boer (bassist), Bert Fonderie (drums), Remco de Hundt (hammond organist).
Het is dé droom van elke jonge muzikant. Naar Amerika gaan, je idolen ontmoeten en samen op het podium je favoriete muziek spelen. Een vals paspoort gebruiken om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en door de artiesten Little Boogie Boy genoemd worden. Dit is het verhaal van zanger/gitarist Hein Meijer, die in 1992 naar blues mekka Chicago afreisde en zijn bijnaam verwierf om zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning. De Little Boogie Boy Blues Band staat dan ook garant voor een avond “Happy Blues”. Afwisseling wordt als leidraad gehanteerd en het publiek wordt muzikaal verrast met Chicago en Mississippi blues, sappige soulballads, swingende shuffles en funky New Orleans blues. Een setlist ontbreekt, de reacties van het publiek bepalen de richting van het repertoire. Elke avond is anders….
Little Boogie Boy is viermaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist, beste vocalist en in 2016 als beste band. Hein deelde het podium met artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr. Als band begeleiden ze o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah en R.J. Mischo. Als eerste Nederlandse band stonden ze op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas.

Check it out op www.littleboogieboy.nl Beide acts zijn ook te vinden op YouTube en Facebook!

Café Gieling gaat open om 20.00 uur. Aanvang programma is om 20.30 uur. Mis het niet!
Er zijn nog kaarten beschikbaar. Reserveer je kaarten voor € 10,00 per stuk www.zaalgielinggroessen.nl.
Telefonisch kaarten reserveren kan natuurlijk ook. Bel dan met Gieling op 0316-523948.
Let op!! De toegang is beperkt, dus vol = vol.